Oyggjatíðindi

Lýðarsvegur 19

188 Hoyvík

 

Tlf: 314411

Teldupostur: oyggjat@olivant.fo

Pidda-gølan: ”OVERKILL”

Til Rettens underretning.

At fremlægge i straffesagen Rettens j.nr.:-399/2012.

Anklagemyndigheden fremviste et par vandligt/blod tilsølede træningssko af den type som kun bruges på dertil egnede gulve i idrætsøjemed.

Idrætshallerne sætter meget strenge krav om at sko som bruges på idrætshallernes gulve ikke bliver brugt til andet formål eller andre steder.

Årsagen er at hvis f. eks. en lille sten bliver kilet fast under sålen, ville dette få katastrofale konsekvenser for idrætsgulvets belægning.

Af samme årsag må man konkludere at tiltalte – for en gang skyld – har talt sandt da han oplyste at skoene altid lå i bagagerummet i hans bil – i en skotøjsæske.

Jeg vil anmode politiets teknikere og rettens medlemmer om at betragte disse billeder ganske nøje, for som de blev fremvist så det nærmest ud som var det kun stoffet på skoene som var tilsølet (læs: bestrøget) med fortyndet vandopløst blod – hvilket også kriminalbetjenten fremhævede.

Der var een enkelt blodklat under et snørrebånd, men ellers virkede det – og så ud som - som om at der var nogen som havde ”pudset” sigtedes sko med en klud som forinden var vædet i en blanding af blod og vand.

Der var f. eks intet blod i kanten mellem overkanten af sålen og lærredet hvor der ”normalt” ville løbe blod ned og lægge sig inderst i denne rille i en tyk linie og som var kommet fra bloddråber som havde ramt skoene og derefter løbet ned af siderne.

Vi så flere andre eksempler på hvordan ufortyndet blod havde lagt sig i underlagets naturlige riller – i bilen og inde i huset.

Kriminalassistenten afgav vidneforklaring om at det var tydeligt at se at man havde forsøgt at aftørre skoene med en ”gennemvædet” klud.

For mig at se – og hvilket enhver kriminalassistent burde kunne udlede – har personen som har gjort sig skydlig i aftørringen gjort dette for at henlede politiets ”opmærksomhed” på skoens ejer – og det kan selvfølgelig være sigtede selv.

Jeg vil dog mene at det nærmest må betegnes som ”OVERKILL” at tilsøle hele to par af sine egne sko, som der i denne sag jo er talen om.

Så dumme er politiet heller ikke at de har brug for hele 2 par blodtilsølede sko for at løse en formodet mordgåde og udpege en gerningsmand.

Og dog................

Jóannes í Dali