Oyggjatíðindi

Lýðarsvegur 19

188 Hoyvík

 

Tlf: 314411

Teldupostur: oyggjat@olivant.fo

Voldsom kærlighedshistorie om faderdominans, sindssyge og mord udkommer nu i ny udgave.

Den voldsomme kærlighedshistorie er St.St. Blichers Hosekræmmeren, der nu udkommer i en nudansk gennemredigeret udgave på Stauer Publishing www.stauer-publishing.dk. Den udkommer den 15/2-2021 og har en vejledende udsalgspris på 250 DKK. Bogen har ISBN 9788792510396.

PRESSEMEDDELELSE

Den tragiske Hosekræmmeren er en af digteren og forfatteren St. St. Blichers mest kendte og elskede noveller. Den er en gribende fortælling om kærlighed, penge, dominans, mord, sindssyge, religiøst vanvid samt brutal ærlighed. Dens personer er hosekræmmer Michel Krænsen, der har givet navn til novellen, hans hustru, deres datter Cecil samt hendes to bejlere, Esben og Mads Egelund.

Udover Hosekræmmeren indeholder bogen St. St. Blichers Erindringer, der dækker perioden fra hans fødsel, til han er 63 år. Vi læser blandt andet om, hvor svagelig han har været fra fødslen, og hvordan han senere, flere gange, er helbredsmæssigt udfordret. Vi læser om hans skoletid, hans lærergerning, hans forelskelser og hans arbejde som forfatter, om hans litterære fejder, om hans mange børn og pengeproblemer, om hans oplevelser under krigen med englænderne, om de mange farer han bliver udsat for med våben og ved ridning samt om folkefesten på Himmelbjerget.

Det er forfatter og filosof, mag.art. Jens Staubrand, der nænsomt og tekstnært har ændret teksterne til Hosekræmmeren og Erindringer til nudansk, og han har tillige kommenteret og udvalgt bogens illustrationer.

Denne pressemeddelelse er som både pdf- og words-fil på www.stauer-publishing.dk

Mvh.

Forlaget